Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

Gjennomførte selskaper

Vi har hatt mange gjester og her har jeg samlet mange av menyene og en del bilder. Det aller meste er lenket til. Det er først de siste årene at jeg systematisk har tatt bilder av mat og borddekking, så det er lite bilder og bildekvaliteten er svært dårlig fra de første årene. Det ser ut til at det er i julen vi har samlet flest gjester, det er iallefall da det er blitt tatt flest bilder. 

2017

70 årsdag 12.mai 2017

Konfirmasjon 6.mai 2017

Barnedåp 19.februar 2017

Diamantbryllupsfeiring

Barnedåp 29.januar 2017

Middag 6.januar 2017

Middag 4.januar 2017

2014

Varmrøkt laks og avocadokrem
Eplemarinert svinefilet, potetterte, bakte rotgrønnsaker, rødløkskompott og rødvinssaus
Tre smaker fra Eiker
Bringebærterte og vaniljeis

Kringle og kaffe
Grillbuffet
Pannacotta med bringebærsaus

Hjemmebakt potetlompe med Philadelphia, spekeskinke og ruccola.
Bakt laks på ertepurè
Blomkål og safranshot
Marinert svinenakke, Honningbakte rotgrønnsaker, Potetterte,  Balsamikosaus
Tre smaker fra Eiker:  Camembert Eiker, Hvit Eiker og Eiker Mutschli.  Eplegele og havrekjeks

Rabarbrasuppe med vaniljeis

6 retter og 6 øl

7 retter og 6 viner

2013

Toast med skagenrøre
Biff Wellington, glaserte poteter, rødvinssaus
Sandkake med krem og jordbær

Julebord 2.juledag 2013

Middag 21.desember 2013

Middag desember 2013

Lunsj desember 2013

Middag 25.november 2013

Blomkål og safranshot
Varmrøkt laks og avokadokrem
Heltstekt ytrefilet av reinsdyr, honningbakte rotgrønnsaker, potetterte og kreklingsaus.
Rabarbrasuppe med vaniljeis

Buffet: Plukk selv salat med fransk dressing og basilikumsaus. Potetsalat, Roastbiff, Varmrøkt laks, karbonader, Spekemat, Fletteloff og rundstykker

Kaker: Marsipankake, Kransekake, Verdens beste, hvetesnitter

  Middag 13.september 2013
Dette er en ølsmakingsmeny:
Scampi
Fiskesuppe
Bringebærterte med bringebærsorbet
Chilipølse, potetmos og bakte rotgrønnsaker
Vaniljeis
Karamellpudding


Velkomst: Marques de Monistrol CAVA
Chilimarinert scampi
Varmrøkt ørret og avocaokrem
Hvitvin: Loosen Bros Riesling Kabinett 2012
Rabarbrasorbet
Heltstekt indrefilet av okse, bakte rotgrønnsaker, potetpure 
Camembert og honningnøtter
Rødvin: Château Cheylus Côtes du Rhône S
Sjokoladefondant og vaniljeis
Dessertvin: KOPKE Fine ruby porto
Alkoholfritt: hjemmelaget eplemost/Aass uten
Velkomst: Marques de Monistrol CAVA
Chilimarinert scampi
Varmrøkt ørret og avocaokrem
Hvitvin: Loosen Bros Riesling Kabinett 2012
Rabarbrasorbet
Rødvinsmarinert indrefilet av får, Honningbake rotgrønnsaker, potetpure
Bakt camembert
Rødvin: Château Cheylus Côtes de Rhône
Sjokoladefondant og vaniljeis
Dessertvin: KOPKE Fine ruby porto


Fingermat
Parmesanstenger og dipp
Minigulrøtter, slangeagurk
Jordbær
 - eplemost
Buffet 
Chilimarinerte scampi
Varmrøkt ørret
Karbonader
Roastbiff
Potetsalat
Kyllingsalat
Ostepai
Rødvin: Barberana Dragon/ Blossom Hill
Alkoholfritt: Aass uten/brus
Dessert
Pannacotta
Kaker 
Bløtkake med jordbær
Nøttekake med gele
Nøttekake med sjokolade
Snickerskake
Ostekake

Lunsj
Ostepai, Kyllingsalat og tebirkes
Middag
Forrett: Blomkål og safranshot
Hovedrett: Helstekt indrefilet av okse, Rødløkskompott, Honningbakte rotgrønnsaker
Fløtegratinerte poteter, Saus
Dessert : Rabarbrasuppe

2012

Middag julen 2012

Julebord 4.juledag 2012

Julebord 1.juledag 2012

Lunsj 10.12.2012

Middag 6.november 2012
Forrett: Jordskokksuppe
Hovedrett: Svinefilet, rotgrønnsaker, 
Dessert: Pannacotta
Varmrøkt ørret og avocadokrem
Helstekt indrefilet av okse
Sjokoladefondant og vaniljeis
Fingermat
Forrett
Hovedrett
Dessert
Bryllupskake

Scampi
Svinefilet
Bakt brie
Sjokoladefondant
Buffet:
Plukkselv salat, dressing, salatsaus
Helstekt indrefilet av okse
Helstekt indrefilet av svin
Glasert persillerot
Ostepai
Chilimarinerte scampi med Aioli
Varmrøkt ørret
Focaccia
Dessert:
Pannacotta med bringebærsaus

Middag 17.mars 2012


Middag 7.januar 2012
Velkomst: Toso Muscato Spumate
Forrett: Scampi og risotto
Mellomrett: Blomkål og safranshot 
Hovedrett: Helstekt indrefilet av okse, rosenkål, honningstekt persillerot, stekte poteter og saus  Coreto rødvin
Hvilerett: Eplesorbet
Etterrett: Bakt brie   
Dessert: Sjokoladefondant og vaniljeis


2011


Middag 12.desember 2011
Forrett: Fiskesuppe
Hoverett: Indrefilet av okse, Sellerirotpurè, appelsinkompott, poteter
Dessert: Sjokoladefondant og vaniljeis

Middag juni 2011
Blomkål og safranshot
Marinert ytrefilet av får, Rødvinssaus, Honningbakte rotgrønnsaker, Ostegratinerte poteter
Rabarbrasuppe
Forrett: Stekte kamskjell med blomkålpurè og spekeskinke.
Hovedrett: Svinefilet med appelsinkompott, løksaus og grønnsakspure

2010

Forrett: Terte med reker og hvit saus
Hovedrett: Marinert kalkunbryst med appelsinsaus
Dessert: Krumkake med bær og krem

Middag desember 2010
Hovedrett: Lammeskank
Dessert: Karamellpudding

Kaffe, kringle og vafler
Grill-og salatbuffet
Eplekake og vaniljeis

2009


Julebord 4.juledag

Middag 1.juledag 

 
Middag 23.10.2009

Middag 8.10. 2009
Forrett: Blinis med røkelaks
Hoverett: Helstekt fårefilet, honningsbakte rotgrønnsaker, fløtegratinerte poteter
Dessert: bakt eple og vaniljeis

Middag august 2009
Forrett: Bakt ørret
Hovedrett: Helstekt indrefilet av okse. Rødløkskompott. Stekte potetskiver
Dessert: Dronning Maud fromasj

Låvefest juni 2009

Hvitløkssnurrer og appelsindrikk
Grill og salatbuffet
Eplekake


2008

 Julebord 5.juledag 2008


Middag november 2008
Forrett: Blinis med røkelaks  Cava, Grans Momenst
Mellomrett: Blomkål og safranshot  Sherry, El Puerto de Santa Maria
Hovedrett: Marinert lammefilet med karamellpære og persillerot  Rødvin, Marquis de Vitoria
Hvilerett: Eplesorbet
Etterrett: Bakt brie   Hvitvin, Dr.Bürklin-Wolf
Dessert: Creme Brulè Portvin, Marsala superiore


Konfirmasjonskoldtbord juni 2008


Konfirmasjonsmiddag mai 2008

Forrett: Kamskjell
Hovedrett: Helstekt indrefilet av hjort, rødløkskompott, stekte druer Fløtegratinerte poteter
Dessert: Solbærkokte pærer, Sabajonnesaus Vaniljeis


2007

Middag 30.desember 2007

Julebord 4.juledag 2007

Julebord 2.juledag 2007
 

Ostepai
Kylling
Salatbar
Kaker og kaffe
Velkomst: Melondrikk og lefseruller
Lapskaus og rundstykker
Nøttekake med gele

Middag april 2007
Brie med spekeskinke
Lammeskank