Det er ikke alle 70 års feiringer som starter med frokost, men her hadde over halvparten av gjestene allerede ankommet. Det er enklest å lage frokostbuffet på kjøkkenet. Da kan folk spise etterhvert som de har stått opp, og sette seg der de vil.
Dessert:
S, M, K og K
PÅ LÅVEN lørdag 24.juni før kl 12
Ta med bøtte med varmt vann og 3 mikrofiberkluter fra vaskerommet
Tørke av kakebordet, det hvite bordet og den sorte skjenken med fuktig klut (også stolryggene)
Ta av plast på bordene. Ta på hansker pga fugleskitt) (kastes). Må være en person på hver side av bordet.
Sette på servietter og blomster.
Blomster hentes i hagen. 9 lave buketter
Sette opp fat på kakebordet (se tegning). Legg på kakelappene.
Tørke av alle kjøkkenbenkene
Fyll 2 melkespann ½ fulle med vann og kjøre opp på låven. Settes ved stolpe v/kjøkkenbenken.
Bruk slange som ligger i det ene melkespannet til påfylling og gul sekketralle til å kjøre opp.
Hente alle isblokkene (iskrembokser) i fryser i bryggerhuset og ha i vannet.
Fylle varmt vann i dunk (er på vaskerommet) og sette i baren.
Sette asjetter, glass, kaffekopper, bestikk, servietter på «matbordet». Se tegning Plastkasser med alt står i rød trekasse.
Trakte kaffe (termokanner i overskap over fryser). Oppskrift på trakter.
Kok tevann og ha på hvite termokanner. Sitron, sukker, suketter.
Varme rundstykker
Pålegg i glassbokser i kjøleskap (spekeskinke, spekepølse og syltetøy
Smør skjæres i terninger og legges i vann med isbiter
Sette opp vaffelstasjon: vaffeljern, vaffelrøre, øser, gafler, kakerist og kakefat (vaffelrøre i plastbokser kjøleskap i kjeller, ta ut en boks om gangen. – resten i plastkasse i rød kasse).
Steke vafler senest fra kl 12.45.
Husk: kun glutenfri røre i det minste jernet.
Lurt å ha en bøtte med vann og en klut til hender.
W, E, M Rydde sammen serviset etter lunsj. Settes i plast-/pappkasser
(står i rød trekasse under låvebrua) og plasseres tilbake i den røde
trekassa. Sette alle termokanner og vann og saftmugger på kjøkkenet.
|
Å og ME 17.15 sette fram champagneglass (pappkasse i rød trekasse under
låvebrua) på det høye trebordet på forsiden av huset. 17.30 Hente flasker med alkoholfri eplesider i kjøleskap i
kjeller. Kjellerporten står åpen. Åpne flasker og skjenke i etter hvert som gjestene kommer. |
T og O Før kl 13. henge opp «natursti» Hesteskokasting Krokket Kubb 14.30 Dele inn i lag og dele ut oppgaver 15.45 Dele ut fasit og lagene teller poeng selv |
A, S, F Ta av middagstallerkner når alle har spist. Sette tallerkene på den lange kjøkkenbenken på låven.
S, M Skrape av matrester og sette tall i firkanta plastkasser og
sette de under benken. |
K, K 18.00 Frakt av middag til låven. Kjør grønn vogn foran inngangen til hovedbygningen. Trill opp låvebrua. Sette alt på kjøkkenbenkene. |
|
A, A, T, E Legge kaker på kakefatene (etter dessert) |
MA, E Anrette og servere dessert |
|
|
14.30 |
Dele poteter.
Settes i stekeovn kl 16.30 Blande
brokkolisalat Snitte grønn
salat + tomater, paprika Varme
karbonader (stekeovn bryggerhus og låve) |
17.30 |
Bære ut
parmesanstenger |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar