Det er sånn gjestene skal se det dekkede spisebordet, om de går inn det riktige døra fra gangen.
Hvit duk (Solberg), hvite blomster (Brudeslør), hvite lys i lave staker (Nautilus fra Hadeland), små gullfarga telyslykter, gullfarga servietter. Dekketallerkner i glass, Gammelt Flat rose bestikk og drikkeglass fra Hadeland
Hovedretten var baconsurret kyllingfilet ( uten ostefyll) med appelsinmarinerte rosiner, asparges, timianpoteter og creme fraiche - saus.
Rødvin: Vigna 800 Cesolina V eller eplemost av Åkerø
Beregne 1 kylling til hver, men skjær kyllingfiltet i skiver og anrett bare halvparten - det ser penest ut på tallerken. Servere resten som påfyll. Neste gang vil jeg legge sausen (2 ss på talleren) på først, og kyllingen på den. Da blir det lettere å plassere tilbehøret.
Mer saus kan serveres i sausenebb på bordet.
Pauleczki Tokaji
Arbeidsplan:
Dagen før
- lage sorbet
- lage sjokoladekrem
- rosiner
Dagen
- kjevle butterdeig og lage tertene
- lage saus
- ordne grønnsaker
- poteter klar til steking
- steke kyllingfilet i stekepanne. - Sette i kjøleskap
- sette poteter i stekeovn (trenger ca 1 t)
- gå tilbords
- steke terter
- sette kylling i stekeovnen
- servere terter
- sett på vann til gulrøtter
- Sett på vann til asparges
- varme opp saus
- servere hovedrett
- servere dessert
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar