Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 29.desember 2023

 Det er sånn gjestene skal se det dekkede spisebordet, om de går inn det riktige døra fra gangen.

Hvit duk (Solberg), hvite blomster (Brudeslør), hvite lys i lave staker (Nautilus fra Hadeland), små gullfarga telyslykter, gullfarga servietter. Dekketallerkner i glass, Gammelt Flat rose bestikk og drikkeglass fra Hadeland

Squealing Pig Sauvignon Blach eller eplemost av Rød astrakan

Rødvin: Vigna 800 Cesolina V eller eplemost av Åkerø

Beregne 1 kylling til hver, men skjær kyllingfiltet i skiver og anrett bare halvparten - det ser penest ut på tallerken.  Servere resten som påfyll. Neste gang vil jeg legge sausen (2 ss på talleren) på først, og kyllingen på den. Da blir det lettere å plassere tilbehøret. 
Mer saus kan serveres i sausenebb på bordet. 



Dessert: Sjokoladekrem med bringebærsorbet

Pauleczki Tokaji




Arbeidsplan: 
Dagen før
  • lage sorbet
  • lage sjokoladekrem
  • rosiner
Dagen
  •  kjevle butterdeig og lage tertene
  • lage saus
  • ordne grønnsaker
  • poteter klar til steking
  • steke kyllingfilet i stekepanne. - Sette i kjøleskap
  • sette poteter i stekeovn (trenger ca 1 t)
  • gå tilbords
  • steke terter
  • sette kylling i stekeovnen
  • servere terter
  • sett på vann til gulrøtter
  • Sett på vann til asparges
  • varme opp saus
  • servere hovedrett
  • servere dessert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar