Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

85 årsdag november


Når mine foreldre samler familien er det akkurat plass i spisestua vår der vi kan dekke til 36 personer. 

Denne gangen feiret vi mammas 85 årsdag. 

Selv om det var ei hel uke før advent brukte jeg lilla både i duk, lys og blomster. I år var det St.Paulia, og alle barn og barnebarn fikk med seg både blomst og potte hjem.




På menyen var karbonader, timianstekte poteter, kokte grønnsaker, stekt løk, stekt sjampinjong, brun saus, tomatsaus og syltet rødløk. (alt uten gluten og melk)

Vi synes det er enklest at alle forsyner seg selv på kjøkkenet.
 



Hovedatraksjonen på kakebordet var marsipankake i tre etasjer med bilder av barna øverst, barnebarn i midten og oldebarna nederst. 
  

Forberedelser

 søndag

 dekke bordet

 mandag

 vaske hus

 tirsdag

 vaske hus

 onsdag

 hente blomster

 torsdag

innkjøp matvarer
steke karbonader

 fredag

koke kraft, lage saus
bake kake
lage syltet rødløk

 lørdag

heise flagg
kutte grønnsaker
dele poteter
varme saus
varme karbonader
steke poteter  kl 14.00
koke grønnsaker


Innkjøp
6 kg karbonadedeig
4 kg  kjøttdeig
3 kg oksehaler

 

4 bokser tomater
2 p tørket timian
potetmel
glutenf buljongpulver
6 blomkål
4 kg gulrøtter
3 rødløk
20 gule løk
10 kg poteter
Til kraft:
3 løk
sellerirot
gulrøtter
15 St. Paulia
15 hvite blpotter
5 l rød saft
6 l eplemost

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar