Denne gangen feiret vi mammas 85 årsdag.
Selv om det var ei hel uke før advent brukte jeg lilla både i duk, lys og blomster. I år var det St.Paulia, og alle barn og barnebarn fikk med seg både blomst og potte hjem.
På menyen var karbonader, timianstekte poteter, kokte grønnsaker, stekt løk, stekt sjampinjong, brun saus, tomatsaus og syltet rødløk. (alt uten gluten og melk)
Vi synes det er enklest at alle forsyner seg selv på kjøkkenet.
Hovedatraksjonen på kakebordet var marsipankake i tre etasjer med bilder av barna øverst, barnebarn i midten og oldebarna nederst.
Forberedelser
|
|
|
|
|
|
|
|
|
innkjøp matvarer steke karbonader |
|
koke kraft, lage saus bake kake lage syltet rødløk |
|
heise flagg kutte grønnsaker dele poteter varme saus varme karbonader steke poteter kl 14.00 koke grønnsaker |
Innkjøp
6 kg karbonadedeig 4 kg kjøttdeig 3 kg oksehaler |
|
4 bokser tomater 2 p tørket timian potetmel glutenf buljongpulver |
6 blomkål 4 kg gulrøtter 3 rødløk 20 gule løk 10 kg poteter Til kraft: 3 løk sellerirot gulrøtter |
15 St. Paulia 15 hvite blpotter |
5 l rød saft 6 l eplemost |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar