Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

30.januar 2020

Med bare tre gjester er det ikke noe problem å ha kontroll på kjelene. De er dessuten så små at det ikke er nødvendig å ta inn ekstra kokeplate.

En blomstergave fra helgen før ble splittet opp i enkeltblomster og jeg hentet grønne flasker fra flere steder i huset. Duk i ubleket lin.

 
Lammestek, smørstekte poteter, bakt tomat, knaskegulrøtter (raskt oppkok - kjelen tas av plata), fløtesaus.

Yellow tail  (allroundvinen)
Sjokolademousse og bringebærcolis.

Banyuls Rimage




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar