Fra salatbaren kan hver enkelt velge, og det er lettere å oppbevare restene enn en ferdigblandet salat. Så er det kjøtt, fisk og kylling. Helt tilslutt setter jeg poteter og brød. Glutenfritt brød og melkefritt margarin setter jeg på kjøkkenbordet for at brødkniven deres ikke skal brukes til glutenbrøden.
Jeg hadde laget fire kaker: Snickerskake, glutenfri gulrotkake, melkefri sjokoladekake og marsipankake. Den var fylt med bringebærfromasj, krem og bananer.
Da jeg kjøpte mange meter nervøs fløyel var det med tanke på borddekking ute og på låven, men fargen passet helt til bursdagsbarnet.
Innkjøp
1 side varmrøkt laks
1 kg skinkestek
1 kg røkt svinekam
3 kg karbonadedeig
2 kg kyllingklubber
|
1 pk vårløk
1 isberg
1 pk middelhavnsblanding
2 pk cherrytomater
4 paprika
1 ananas
4 bananer
½ kg gulrot
6 kg poteter
1 sitron
|
1 l kremfløte
1 l rismelk
|
1 dob lettmajones
1 pk laktosefri Philadelfia
2 store glass fetaost
250 g laktosefritt smør
1 kg melkefri Melange
1 glass mango chutney
|
2 fl rapsolje
350 g salte peanøtter
|
24 egg
|
Fra frys:
ripssaft, eplemost
I
kjøkkenskap: hvetemel, glutenfritt mel, tørrgjør, og andre tørrvarer.
Helgen før:
- Dekke bordet
- Bake rundstykker og miniburgerbrød, også glutenfritt
Onsdag:
- Steke karbonader og burgere
Torsdag:
- Bake kaker
- Steke skinkestek og røkt svinekam
Fredag:
- rengjøring
- Pynte kaker
- Skjære opp skinkestek og røkt svinekam – legge på fat
- steke løk
Lørdag:
- Ta opp rundstykker fra frys
- Kyllingklubber
- Snitte salat
- Vaske tomater
- Skjære opp ananas
- Lagesalatsaus og dressing
- Skjære opp poteter
- Steke poteter kl 13.00
- Legge fisk på fat
- Varme kylling
- Varme burgere og karbonader
- Tenne lys på bordet
- Sette fram drikke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar