Det var også derfor at bordet fortsatt var pyntet med granbar og snøfnugg.
Meny:
Gulrotsuppe
Vouvray - hvitvin
Carpaccio
Valpolicella classico - rødvin
Marinert kalkunbryst, appelsinsaus,
smørstekte poteter, asparges og stekt delikatesseløk.
Matua - rødvin
Sjokolademousse og bringebærcolis.
Banyuls Rimage
Vin:
Navn/type
|
Land
|
Vindrue
|
produksjon
|
smak
|
lukt
|
farge
|
Pris
|
Blue nun 24 gold Musserende vin
|
Tyskland,
Rheinhessen
|
Airén 50%,
Trebbiano 50%
|
Charmant-metoden
|
Modne
frukter
|
Fruktige
aromaer med sitrustone
|
Lys
strågul
|
|
Vouvray
Hvitvin
|
Frankrike,
Loire, Vouvray
|
Chenin
Blanc 100%
|
Tradisjonell
vinifikasjon. 8 md fatlagring
|
Ung
og preget av sitrus, eple og urter, hint av mineraler i ettersmaken.
|
Aroma
preget av eple, sitrus og blomst, hint av nøtt
|
Middels
dyp grønngul
|
|
Valpolicella classic
Rødvin
|
Italia,
Veneto, Bardolino
|
Corvinone 25%,
Corvina 60%, Molinara 15%
|
Gjæring
i temperaturkontrollerte ståltanker i 10-12 dager ved 22-24°C, etterfulgt av
lagring i tank 4-5 md.
|
Smak av solbær og kirsebær, med
rundhet og god balanse.
|
Aroma og solbær og kirsebær.
|
Dyp rubinrød.
|
|
Matua*
Rødvin
|
New Zealand, Marlborough
|
Pinot
Noir 100%
|
Tradisjonell
vinifikasjonsprosess, ikke fat- eller flaskemodnet før
|
Ren, bløt og saftig, preg av røde
bær, urter og litt krydder.
|
Fruktig
aroma av røde bær, litt syltet frukt, svale urter og krydder
|
Middels
dyp rød Fin og lett
transparent rødfarge
|
|
Banyuls Rimage 2018
Sterkvin
|
Frankrike,
Languedoc-Roussillon, Banyuls
|
Grenache 100%
|
lagret 8 måeader i cementtanker
|
Ung
og saftig, preg av mørke bær, urter og krydder, fast ettersmak med god
lengde.
|
Aroma
med fint preg av ferske mørke bær, svale urter, litt krydder og blomst.
|
Mørk
rødblå.
|
*Matua er navnet
på vinprodusenten som gjorde New Zealand berømt som
vinland i 1974 med landets første Sauvignon Blanc. Den gang en ukjent drue, nå er Sauvignon Blanc New Zealands største
eksportprodukt. Matua ønsker nå å være
verdensledende på Pinot Noir og Chardonnay.
Passer til pinnekjøtt
og svineribbe. Går også godt til kylling og kalkun.Arbeidsplan
Helgen før:
- dekke bordet
Torsdag:
- Innkjøp
- Kjøtt fra frys
- Lage sjokolademousse
- Lage bringebærcolis
- finne fram servise (sette på tallerkenvarmere ca 1 t før servering)
Fredag:
- skrelle poteter
- skrelle gulrøtter
- rense løk
- lage ostesaus
- steke oksefilet
- grille og finhakke spekeskinke
- lage gulrotsuppe
- lage appelsinsaus
- steke løk
- forvelle poteter
- steke poteter - trenger minst 1 time på svak varme
- finhakke koriander
- steke kalkun - ca 2 t før servering
Innkjøp
1 sitron
2 pk gulrot 1,5 kg
2 kg potet, melen type
1 potte koriander
1 potte mynte eller basilikum
|
red curry paste
1 pk kyllingbuljong
|
|
0,5 kg smør
1 l appelsinjuice (høy kvalitet)
1 boks Philadelphia med gressløk
|
|
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar