Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 23.juni

Normalt brukes plassen under låvebrua til parkering av biler. Derfor er det stas når området kan ryddes og det dekkes til fest. Sånn var det St.hans helgen i år. Og med vedstabelen langs veggen så blir det et ganske hyggelig rom. 

Når gjestene har sittet i bil i åtte timer fortjener de noe godt å spise. I år, som flere ganger tidligere ble det svineribbe. I år med et par nye salater. 

  



Oppskrifter: Ribbe med honningglaze

  

Coleslaw  og Mangosalat

  

Forberedelser

April - mai

Støvsuge loft, låve og vognskjul

vaske vinduer i huset

1.juni

Bake kaker

 

Bake rundstykker ca 200

Steke røkt svinekam og skinkestek til pålegg.

9.-11-juni

Vaske og pakke servise*:

Middag fredag

Lunsj lørdag

Middag lørdag

Serveringsfat

kakefat

12.juni

Kjøre servise på låven og under låvebrua

Re opp senger

Veske dekketallerkner

13.juni

Steke karbonader

Hage

14.juni

Bake glutenfri rundstykker

Bake parmesanstenger

15.juni

Dekke bordet på låven legge på plast

Vaske terrasse bryggerhus

16.juni

Bake mer kaker: sjokoladekake, snickerskake, peanøttkake

17.juni

Vaske kjøkken

18.juni

Skure kjøkkengulv

19.juni

Rengjøring av hus

20.juni

Lage isblokker
Vaske melkespann
Pakke til vaffelsteking (vaffeljern, kakerist, fat, gaffel, øse)

21.juni

Ordne under låvebrua (støvsuge, bord, stoler)
Ta opp ribbe fra fryser
Ordne strømkabel på låven.

22.juni

Klippe plenen
Re de siste sengene
Hagemøbler
Innkjøp
Lage bringebæris
Koke ribbe

23.juni

Dekke bordet under låvebrua
Lage sjokoladefromasj
kjøre bort kaker
lage vaffelrøre
Lage salater
Steke ribbe
Ta imot gjester
Sette poteter i stekeovn kl 18.00
Sette ribbe i stekeovn kl 18.30
Spise middag kl 19.00
Sette brukt servise i kasser og kjøre i kjeller
Ta rundstykker, syltetøy, pålegg, saft ut av frys

*Servise: 
Middag fredag
20 flate
20 rødvin
20 vann
20 kniv og gaffel
20 kaffekrus

duker

servietter


 Vannflasker


Lunsj lørdag
40 asjetter
40 kniv
30 krus
40 glass
servietter
Middag lørdag
40 champagneglass
40 flate
40 rødvin
40 vann
40 kniv og gaffel
40 dessert skje
40 dessertskåler
40 asjetter
30 kaffekrus
40 dekketallerken
duker
servietter

Innkjøp
også for 24.juni

10 kg ribbe
12 kg kjøttdeig
Spekeskinke
Spekepølse
Toalettpapir
Håndsåpe
Tøyvaskmiddel
Skyllemiddel

Plaster
Branngel
Aluminiumsfolie
Toalettpapir
tørkeruller
servietter
batterilys
risis
isbiter


11 rødvin
46 egg
2 kg melkefri melange
2 l risdrikk
1 kg smør
200 g kremost naturell
4 creme fraiche
6 lettmajones
3 pk bremyk
2 blå melange
3 lettrømme
10 l melk
10 l appelsinjuice
1,5 l kremfløte
4 kremost






3 kg melis
Bakepulver
Sukker
350 g peanøtter
200 g glutenfri ritz
Melkesjokolade
Glutenfri sjokolade
Olje
Natron
500 g mandler
300 g mørk kokesjokolade
1 p glutenfri kakemiks
1 p Mølleren fin
1 pk rosiner
Brunt sukker
Japansk soyasaus
2 flytende honning
1 ketchup
1 fl glutenfri soyasaus
4 kg sukker
3 pk tørrgjær
1 kg melange
bakepulver
vaniljesukker
8 kg hvetemel
grovt mel
te
kaffe
2 kg gulrot
8 brokkoli
3 eple
16 rødløk
6 gule løk
1 kg hodekål
1 sitron
Agurk
Tomater
2 mango
4 avokado
Ruccula
Hjertesalat
chrispisalat
1 lime
300 g fersk ingefær
1 hvitløk
poteter
1 bunt vårløk
2 potter basilikum
1 kg paprika

Fra frys: 5 l rød saft, skinkestek, røkt svinekam, rundstykker og tebirkes



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar