Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 12.juli


Jeg lar ingen anledning gå fra meg til å dekke bordet pent og lage god mat.Planen innebar ribbe, men juli er i tidspunktet til å kjøpe hel ribbe. Alt som selges er de tynne skivene med grillribbe, men det hadde ikke fungert. Jeg kjøpte derfor ei skinkestek, men den trenger lengre koke-og steketid enn den fikk. Potetsalat som tilbehør var veldig vellykket.


Ribbe med honningglaze, potetsalat, salat,
Øl: Ardenne blond
Rødvin: Noble Wines 667

Dronning Maud fromasj
Øl: Dark force
Vin: Portvin

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar