Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Bloggtreff 28.april 2012






































Mat
  • Plukkselv salat, dressing, salatsaus
  • Helstekt indrefilet av okse
  • Helstekt indrefilet av svin
  • Glasert persillerot
  • Ostepai
  • Chilimarinerte scampi. Aioli
  • Varmrøkt ørret
  • Focaccia


 















Forberedelser
dagen før
  • Renskjær kjøttet, krydre med pepper, og fres rundt hele i tørr panne. Legg filetene på rist over stekeplate midt i stekeovnen på 90 grader. Stikk inn steketermometer og still det på 59 grader for oksekjøttet og 64 for svinekjøttet.
  • Skjær opp og stek bacon
  • riv ost
  • lage pannacotta og bærsaus 
  • Lag paideigen og stek den.
samme dag
  • Lag marinaden til scampi
  • Lage "aioli".
  • Skyll tomater i kaldt vann og legg i serveringsskål.
  • Rense, skjære opp, forvelle og glasere persillerot. Avkjøles.
  • Fylle paiskallet med bacon, purre og ost. Bland egg og fløte (helles over rett før steking)
  • Lag salatsaus. Settes kaldt.
  • Sett deigen til foccacia ca kl 13.00
  • Skjære opp paprika til salat. Legges i serveringsfat og settes kaldt.
  • Bake ut foccacia.
  • Skjære opp kjøtt og anrette. 
  • Skjære opp grønt til salatfat.
  • Steke foccatia kl 15.30
  • Ostepai i stekeovnen kl 16.00
  • Steke scampi rett før servering. Varme opp persillerot.

2 kommentarer:

  1. Innspirerende og fin blogg.
    Har du oppskrift på Aioli og Foccacia:)

    SvarSlett
  2. Det så skikkelig godt ut!!!

    SvarSlett