Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 30.juni


Fiskesuppe med blåskjell

Vin:
Mosbacher Riesling Trocken 2017

Ung, slank og fint balansert, preg av sitrus, eple og litt tropisk frukt,innslag av mineraler.

Passer til fisk, fugl

Koteletter, kokte poteter, gulrøtter og stekt mais


Vin:

Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2016

Frisk og preget av røde bær, blomst og tjære. Fast ettersmak med god lengde.
Passer til storfe, sau, svin.

Sjokolademousse i tre lag


Vin:

Tobacco Road Moscato 2017

Ung og fruktig, preg av sitrus, drue og tropisk frukt.


Passer til dessert, ost















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar