Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

70 års dag 21.mai 2022

De siste årene har vi gitt bort en middag med drikke og overnatting til våre venner når de fyller 70 år. De har fått mulighet til å ta med flere gjester, noe som flere har gjort.

Dagens jubilant ønsket lunsj istedenfor middag og vi var atten tilbords.

Jubilanten er dessuten min faste kjøkkenhjelp og ville delta i alle forberedelsene. 

Jeg hadde ideen om å bruke lilla syriner på bordet og var spent på om de ville være passe utsprunget. Noe de heldigvis var. 


Vi hadde planlagt mottakelse i hagen, men været satte en strek over det. Så bobler og lefseruller ble servert i stua i 2.etasje.

Ribbe med honningglaze                                                  Bakte småpoteter
  


Pastasalat med avokado                                        Kremet brokkolisalat (peanøtter i en skål ved siden av)

    

Varmrøkt laks                                                            Marinerte reker

  

Hvit Eiker og Eiker Mutschli med Pærekompott og Rabarbrasirup           Foccacia

    




På kakebordet var Glutenfri gulrotkake, Sjokoladekake, Kransekakestenger og Budapestkake (oppskrift kommer)



























Arbeidsplan

3 måneder før
  • sette opp gjesteliste
  • lage meny
  • lage invitasjoner og sende ut

2 uker før
  • kjøpe ribbe
  • bake sjokoladekake og gulrotkake
onsdag
  • innkjøp
  • ta ribbe ut av frys
  • lage bordkort
  • lage matlapper
torsdag
  • koke ribbe
  • dekke bord
  • legge reker i kjøl
  • finne fat til alt
fredag
  • bake rullekaker
  • steke oksefilet
  • blande glaze
  • Steke ribbe
  • pærekompott
  • rabarbrasirup
  • snitt til brokkolisalat 
  • blande saus til brokkolisalat
  • hakke peanøtter til brokkolisalat
  • rense reker
  • lage marinade til reker og blande med reker
  • lefseruller
  • blande dressing til pastasalat
  • lage pesto til pastasalat
Lørdag
  • koke pasta
  • skjære opp avocado
  • blande pastasalat
  • bake foccacia (sette deig kl 11.00)
  • varme ribbe (stekeovn kl 14.00)
  • steke poteter, sette i ovn kl 14.00
  • ta fram glass, cava og lefseruller
  • sette fram maten

Innkjøpsliste

1/2 varmrøkt laks
kg ribbe
1,5 kg okse indrefilet
1,5 kg reker






4 røde løk
2 biter fersk ingefær
30 små poteter
3 brokkoli
1 fl flytende honning
2 røde chili
1 lime
1 potter basilikum
1 potte persille
500 g cherrytomater
1 sitron
3 avokado
melk
3 creme fraiche
300 g mozzarella
1 hel hvit Eiker
1 hel Eiker Mutschli

 

2 poser Foccacia
Lyst sukker
Glutenfri soyasaus
Rosiner
1 p pitasjkjerner
1 pk pinjekjerner
2 fl rapsolje
500 g pasta
kaffe, te

+ råvarer til kaker



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar