
Gjennom de siste årene har jeg dekket mange bord her på gården. Jeg følger alltid de samme prinsippene når jeg planlegger borddekkingen, men finner alltid nye måter å pynte bordet.
Innimellom har jeg tenkt at det hadde vært greit med en tilgjengelig samlet oversikt. Og det har jeg laget har.
Kuverten, det en person skal bruke, setter jeg opp som på bildet til venstre. Det er selvsagt menyen som bestemmer hvor mye og hvilke bestikk som skal bruker.
På bildet er det dekket til en firerettes middag med suppe som forrett. Man begynner alltid å bruke det bestikket som ligger ytterst.
Jeg dekker alltid med både dessertskje og gaffel når desserten består av noe som bør holdes fast feks is.
Glassene settes alltid med det laveste glasset til høyre. Da er det enklest å ta glassene under måltidet og det er enklest å skjenke.Fordi jeg alltid anretter maten på tallerken, dekker jeg ikke med mer servise enn dekketallerken. Dekketallerken gjør bordet mer elegant, men den beskytter også bordet for matsøl. Les mer om borddekking.
Jeg finner alltid en pen måte å brette serviettene på som passer til anledningen. Jeg setter aldri servietten i glasset. Jeg synes at det ødelegger for et pent og kanskje dyrt glass. Dessuten er det så usannsynlig mange måter å brette servietter på og som blir et av dekorelementene på bordet.
Våre bord er så smale at det ikke er plass til pynt mellom kuvertene rett overfor hverandre. Jeg utnytter derfor plassen i hjørnet mellom fire kuverter.
Der setter jeg enten blomster eller lys. Det betyr at når jeg dekker et bord til 24 så blir det 11 plasser å sette noe på. Da synes jeg at bordet ser staselig ut.
Som bildet til venstre viser trenger man ikke bruke store kostbare blomsterdekorasjoner.
Jeg har delt bildene inn i noen mapper etter årstider og spesielle anledninger. Klikk på bildene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar