Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

Borddekking


Gjennom de siste årene har jeg dekket mange bord her på gården. Jeg følger alltid de samme prinsippene når jeg planlegger borddekkingen, men finner alltid nye måter å pynte bordet.

Innimellom har jeg tenkt at det hadde vært greit med en tilgjengelig samlet oversikt. Og det har jeg laget har.

Kuverten, det en person skal bruke, setter jeg opp som på bildet til venstre. Det er selvsagt menyen som bestemmer hvor mye og hvilke bestikk som skal bruker.Våre bord er så smale at det ikke er plass til pynt mellom kuvertene rett overfor hverandre. Jeg utnytter derfor plassen i hjørnet mellom fire kuverter.

Der setter jeg enten blomster eller lys. Det betyr at når jeg dekker et bord til 24 så blir det 11 plasser å sette noe på. Da synes jeg at bordet ser staselig ut.

Som bildet til venstre viser trenger man ikke bruke store kostbare blomsterdekorasjoner.
Jeg har delt bildene inn i noen mapper etter årstider og spesielle anledninger. Klikk på bildene.
    http://bestemorsmat.blogspot.no/2016/02/konfirmasjoner.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar