Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Aprilbesøk 2022

Jeg har ofte tenkt på at det hadde vært lurt å skrive opp hva hva man serverer, ikke bare når det er store selskaper, men også når det er få tilbords. Jeg synes det er stas med gjester og vil helst at de ikke får servert det samme hver gang de kommer, og dessuten at bordet er dekket på en ny måte. Denne gangen kom mannens søsken på besøk.

29. april i spisestua.

I spisestua bruker jeg alltid dekketallerkner og maten blir anrettet på tallerken på kjøkkenet. 







Oksegryte med øl

Creme brule
  

Dagen etter var det bare noen av gjestene igjen så vi spiste middag på kjøkkenet.















Pannestekt Salma, honningbakte gulrøtter, agurksalat, kokte poteter og hollandaise. 

Is til dessert

1.mai

Etter heldagstur til Oslo ble det toast til kveldsmat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar