Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

90 års dag


To måneder forsinket fikk vi feiret familiens 90 åring 29.februar. Vi regner med at det var stas å se alle samlet. Fire døtre, fire svigersønner, ni barnebarn (fem med ektefeller) og elleve oldebarn, dessuten sin egen ektefelle gjennom 63 år. 

Jubilanten kom standsmessig til festen i hest og vogn. Et lett snøvær ga en flott stemning. 

Vi hadde valgt kjøttkaker i brun saus. Det er noe som alle liker uansett alder. I vår familie må det lages to varianter. Den vanlige med melk og egg, og med hvetemel i sausen, og en helt uten melk, egg og hvetemel. 


Som tilbehør: gulrøtter, blomkål, ertestuing og poteter.  Tyttebærsyltetøy, ripsgele
Med bare den aller nærmeste familie tilstede gjorde vi serveringen enkel. På kjøkkenet - rett fra kjelene, som er store. 


Kakebordet er derimot mer imponerende. Marsipankake, nøttekake med sjokolade, kransekake og rullekake som alt var både laktosefritt og glutenfritt. Sjokoladekake som var melkefri. Dessuten bringebær, jordbær og is. 


    


Innkjøp


5 blomkål
8 x 750 g gulrøtter

melon
druer
klementiner
kiwi

 5,6 kg kjøttdeig
12 egg

 10 bokser hermetiske erter
2 pk potetmel
buljongpulver også glutenfritt
3x 3l eplemost


3 x 750 g  vaniljeis
1 l melkefri is
1 l melk
8 dl soyafløte
melkefri Melange

Fra eget lager: 5 l ripssaft, tyttebærsyltetøy, ripsgele

råvarer til kaker i tillegg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar