Jeg deler opp epler i skiver og fyller i passe store plastposer. Epleskivene brukes i eplekake og epledessert.
Det er enklest at epleskivene er frosne når de dyttes ned i kakerøra. Frosne epleskiver inneholder mer fuktighet så kaka blir enda saftigere enn med fersk frukt, men trenger derfor kanskje noen minutter lengre steketid.
Det går utrolig fort å dele opp eplene på denne måten. Da blir det pene skiver. Ca 10 middels store epler gir ca 4 l epleskiver som jeg bruker i en langpanne med eplekake.
Går det greit og fjerne skallet før man fryder eplene?
SvarSlettDet går helt sikkert bra. Jeg tenkte på om jeg skulle gjøre det i år, fordi det var nødvendig å skrelle alle eplene og skjære bort skader, men det er ikke plass i frysererne til noe mer.
SlettJeg brukte frosne epler i en dessert bestående av eple, melk og egg. Det ble ikke vellykket. Egg og melk skulle stivne (lik pudding), men altfor mye væske til å stivne.
SvarSlettVanninnholdet blir større enn vanlig, så frosne epler egner seg i eplekake og stekt epledessert.
Slett