Vinen skal
tåle både det salte og røkte kjøttet, og sitrus. Vinen skal heller ikke ta
knekken på det sarte kamskjellet.
La Chablisienne Petis Chablis Vibrant ble
anbefalt for flere år siden. Årgangene er selvsagt litt forskjellige.
Chablis blir laget av druen chardonnay langt nord i Frankrike. Denne vinen har
den laveste rangeringen av Chablis (Petit Chablis), men det viktigste er det
fungerer.
En
granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres som en liten hvilerett
mellom rettene - spesielt på restauranter.
Mange velger hvitvin til kylling,
men jeg måtte finne en rødvin. Alt jeg leste presierte at vinen måtte være lett
og uten tanniner.
Roche
de Bellene Bellenos Coteaux Bourguignons Cuvée Rouge 2020
Aroma med preg av røde bær og svale urter, hint av sevje og karamell. Ren og ørlite utviklet smak, preg av røde bær og urter. Middels dyp rød. Frankrike , Burgund , Coteaux Bourguignons Består av GAMAY 50%, PINOT NOIR 50%
Pærekompott og rabarbrasirup
Hvitvin: Steinberger Riesling
Jeg
bruker alltid lokalprodusert ost. Eiker gårdsysteri ble premiert for to av sine
oster under OsteVM i Bergen i 2019 og er i finale i år. Denne gangen valgte jeg
Hvit Eiker og Eiker Mutschli
Fordi det er søtt tilbehør til osten bør også vinen være søtlig. Anbefalt på det lokale polet for en stund siden. Igjen vellykket. Serveringstemp er 10 grader
Iskake med bringebærsorbet
Maderia blir kalt den udødelig vinen, den som kan stå på åpnet flaske lenge. Noen synes at Madeira er altfor søtt, men jeg synes det er nydelig til isen. Denne serveres avkjølt ca 12 grader (kjeller)
7 dl + 4 dl kremfløte 6 dl matfløte smør Hvit Eiker Eiker camenbert Eiker Mutscli appelsinjuice |
2 sjalottløk ruccola 2 sitroner mynte 2 brokkoli 4 wpler 1 hvitløk fersk ingefær timian småpoteter basilikum |
18 kamskjell 200 g spekeskinke 6 kyllingfileter |
pitasjkjerner pinjekjerner melkesjokolade glutenfri sjokolade |
| |
Tenne lys på bordet |
|
19.00 | presenterer vin og 1 rett. jordskokksuppe |
Skjenke drikke + sette inn vannflasker |
|
Forrett |
Varme suppe Hell i målebeger og i tallerken Pynt med nøtter og skinke Bær inn |
Ta ut tallerken Presentere + vin Ta ut sorbet av fryser |
|
|
Sette poteter i stekeovn Sette kylling i stekeovnen - steketermometer |
Mellomrett |
Varme appelsinsaus, pisk, ha i bacon Steke kamskjell. Legg ruccula på tall Anrett kamskjell og saus |
Ta ut servise Presentere hvilerett |
|
|
|
Sorbet |
Anrett i glass. Sett på asjett. Husk teskje mynteblad |
Ta ut tallerken Presentere hovedrett + vin |
|
Hovedrett |
Varm opp saus Wok brokkoli og eple Skjær kylling i skiver Pynt med timian, |
Ta ut tallerken Presentere osterett og vin |
|
Ost |
Anrette ost og tilbehør |
Koke kaffe |
|
Ta ut tallerkener Ta ut is fra fryser Presentere dessert |
|
Dessert |
Skjær i kakestykker Smelte sjokolade + ringle over Basilikum Servere |
Bære inn kaffekopper, Fløtemugge, sukkerkopp |
|
Ta ut desserttallerkner |
|
Mer rødvin osv Fylle på med vann |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar