Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Konfirmasjon 5.mai 2018

Det er ikke så ofte at gjestene kan ønskes velkommen ute så tidlig i mai. Men denne dagen var det virkelig sommervarme. Det var satt fram bord og stoler under låvebrua. Dessuten iskald Melondrikk.

Inne var det dekket i hvitt, sort og burgunder. For å få plass til alle var det dekket et bord til ti på kontoret mitt. Rommene er ved siden av hverandre så bordet hang nesten sammen.Kjøttkaker i brun saus, ertestuing, tyttebærsyltetøy, blomkål, brokkoli, gulrøtter og kokte poteter.

 Iskake med jordbærsorbet

Det var så nydelig vær denne dagen at vi tok kaffen ute. Det er deilig å ha god plass til alle kakene og bordet ser også finere ut. Asjettene satte jeg på den høyre enden av bordet. Da kunne gjestene fortsette til det neste bordet der det sto kaffe, te, kopper, glass og kaldt drikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar