Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

80 års jubileum - 13.august 2025

Det var en ære å ønske min mors klassekamerater velkommen til 80 års jubileum etter første skoledag i 1945. 

Jeg fant mange nok fine blomster fra Hortensia Annabelle i hagen til bordet. 
 
Med 13 tilbords kunne jeg bruke et av spisebordene til å sette maten på.  Det var karbonader med løk, timianpoteter, tebirkes, varmrøkt laks, skinkestek, røkt svinekam og salatbar med rømmesaus.

Det ble god tid til å prate, og en tur ut i hagen før kaffe og kaker. På fatene lå: Suksesskake, Sarah Bernard, Gulrotkake og Snickerskake
Innkjøp


1600 g kjøttdeig
400 g Varmrøkt laks


2 kg poteter
1 mango
1,5 kg cherrytomater
1,5 kg løk
1 pk ruccula
1 pk romano mix
1 isbergsalat
2 små avokado
2 spisspaprika
2 vårløk
1 potte basilikum

1 boks grønnsaksbuljong
2 pk timian
1 fl rapsolje

2 lettrømme
2 salatost
2 pk lettmajones
smør

3 l eplemost

 

Servietter

tebirkes og glutenfri briks

200 g Skinkestek
200 g Røkt svinekam



Arbeidsplan
Noen dager før: 
Dekke bordet
Bake kaker

Dagen før: 
steke karbonader
steke løk

Selve dagen:
  • Lage salatsaus
  • snitte salat, paprika, agurk
  • skylle tomater
  • fetaost i skål
  • dele poteter
  • anrette kjøtt og fisk og sette i kjøleskap
  • vann i flasker og eplemost i karaffel i kjøleskap
  • kl 12.00: sette poteter i stekeovn
  • kl 12.30: varme karbonader i stekeovn
  • kl.13.00: gjestene kommer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar