Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Dåpsfeiring 24.august


Det måtte bli blått til dåpsfesten i august, både fordi dåpsbarnet var en gutt, men også fordi det er sesong for de flotte blå hortensiablomstene. 

Med 27 til bords går det akkurat med langbord fra vegg til vegg i spisestua. 


   

På menyen sto hjemmelagde karbonader med løk, ostpai, tebirkes og salatbar

Det er svært sjelden jeg blander salater. Fra en salatbar kan gjestene blande akkurat de de selv ønsker, dessuten kan restene brukes i flere dager etter - forutsatt at de oppvevares i ulike bokser eller plastposer. 

Selv om det var sent i august var det sol og sommervarme ute, derfor ble kakebordet satt opp under låvebrua. 

Innkjøp
5,6 kg kjøttdeig
1,3 kg bacon
3 mango
1,2 kg cherrytomater
15 kg løk
1 pk ruccula
1 pk romano mix
1 isbergsalat
6 små avokado
2 x3 spisspaprika
2 vårløk
1 potte basilikum
2 store purre

Servietter

 salt, pepper, sukker

kaffe, te

3 lettrømme
3 salatost
3 pk lettmajones
Smør
2 kg ost
1 kg melange
12 dl matfløte
30 egg

6 l eplemost

44 bokser brus 

10 fl Zero øl

 

50 tebirkes



Arbeidsplan
Onsdag: rigge under låvebrua og på tunet
Torsdag: innkjøp
Fredag:
Lørdag:
    lage paideig og steke paibunner
    steke karbonader
    steke løk
    rive ost, skjære purre, steke bacon
    ordne blomster til bordene ute
    ripssaft fra frys
    sette 6 fl vann i kjøl
    finne fram serveringsfat: salat, paprika, salatsaus, salatost, avokado, mango, karbonader, ostepaier

Søndag

 

Flagg

 

Ta fram tebirkes fra frys

 

Tørke av bordene ute, sette på blomster, legge fram puter.

 

 Lage smørasjetter

 

Varme løk, blande saft

Stekeovner

13.30 – 14.30: Ostepai

14.30 – 14.40: varme tebirkes

13.30 – 14.30: Ostepai

13.30 -14.30: Karbonader

 

Rydde kjøkkenbenk, sette fram tallerkner

Fra 13.50

Sette fram glass og saft

Ta imot gjester. Skjenke saft

 

Sette fram mat

14.30

Gå til bords.Sette eplemost, vann og annen drikke på bordet. Sette fram smørasjetter. 

 

Trakte kaffe

16.45

Kaffe og kaker

 

 





















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar