Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

17.august 2020


I flere år samlet vi mannens nærmeste kollegaer til øl og mat. Mye øl og mange retter, nøyaktig tilpasset hverandre. Vi rakk ikke engang å invitere før Norge stengte i mars 2020.

Vi forsto at det heller ikke vill være mulig med noe arrangement høsten 2020 så på kort varsel samlet vi noen en helt vanlig mandag kveld midt i august. Da kunne vi fortsatt sitte ute.

Riktig hyggelig synes jeg det var blitt i utestua vår. 

Det var biff som var bestilt, men jeg fant ut at vi måtte ha en ordentlig middag. Jeg hadde ikke noe ansvar for drikke, men det var både lyst og mørkt øl. 



Sprøstekt salmalaks, slangeagurk (kun med salt og pepper på)
og rømmesaus (tilsmakt med slat og pepper)










Biff av indrefilet, ovnsbakte småpoteter, blomkål og sellerirotpure, dampa knaskegulrøtter, syltet rødløk, rødvinssaus
Iskake med bringebærsorbet og knust smashsjokolade





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar