Lag 1 p søt grunndeig
Lag Fyll:
50 g margarin
2 ss kanel
sukker til fast
Vri de to delene rundt hverandre.
Og forme en krans på stekebrettet.
Jeg liker løvtynne pannekaker, derfor må røra være tynn.
ca 20 pannekakerHelstekt indrefilet av okse, rødløkskompott, fondantpotet, jordskokkpure og rødvinssaus.
Drikke var El Paco Tempranillo og Eplemost av Gravenstein fra Stavlum gård.
I denne retten var jordskokk fra min hage. Les om oppbevering.
Flere uker
før |
Planlegge meny, skrive
innkjøpsliste og lage arbeidsplan |
mandag |
Ta opp bringebær
fra frys |
|
Innkjøp iskake |
|
Lage bringebærsaus,
fordele halvparten i 5 runde former og sette i frys |
tirsdag |
Lage vaniljeis*,
fordele i formene og frys |
|
Pakke servise
og bestikk |
onsdag |
Fordele resten av bringebærsausen |
torsdag |
Levere servise og bestikk Innkjøp Ta opp fra frys: saft, Bake kuvertbrød |
fredag |
Koke kraft av ca 6 kg oksehaler Steke kjøtt Rense jordskokk ca 6 kg Steke bacon Skrelle poteter rødløkskompott |
lørdag |
Koke rabarbrasirup Lage saus Dele ost, 40 - 50g/person Jordskokkpuré Blomkål. Lage 6 l suppe. Pærekompott Dele brokkoli |
Kl 15.00 |
Pakke bil og
avreise |
|
Forvelle poteter
og steke de |
Lørdag |
|
|
15.00 |
Avreise |
|
15.20 |
Ankomst og
innbæring av mat. Rydding |
|
|
|
|
|
|
|
16.45 |
Servitører
står klar med velkomstdrikk |
|
17.00 |
Gjestene er
invitert |
|
17.30 |
Gå tilbords |
Varme suppe Varme brød |
17.45 |
Velkommen til
bords |
|
|
Presentere
menyen |
|
|
Skjenke
hvitvin: Petit chablis og Aroma Sette på
karafler med vann |
|
|
|
|
|
Helle opp
suppe i glass. Målebeger Settes på asjett. Legg på bacon + brød på asjett. Teskje |
Koke vann til brokkoli |
|
|
Varme saus Varme rødløkskompott Varme jordskokkpure |
|
Ta ut servise, settes på trillebord. Pakkes i kasser |
Brokkoli |
|
Skjenke
rødvin + gravenstein |
Skjære kjøtt |
|
Anrette og servere Saus Kjøtt Potet Jordskokkpure Rødløkskompott brokkoli |
|
|
Skjenke mer
drikke |
|
|
|
|
|
Ta ut servise,
trillebord. Kasser |
Trakte kaffe |
|
Skjenke
hvitvin + eplemost til ost |
|
|
Anrette ost, pærer og rabarbrasirup |
|
|
Servere |
|
|
Rydde servise - trillebord, kasser |
|
|
Skjenke dessertvin + stikkelsbær |
Skjære opp iskake og anrette |
|
Servere dessert |
|
|
|
|
8 blomkål 1,5 kg gulrøtter 8 gule løk 4 persillerot 3 store sellerirot 100 poteter 20 røde løk 5 brokkoli |
2,5 l matfløte 3 kg ost 15 egg 2 l kremfløte 1 kg smør |
3 g safran 10 dl melis 7,5 dl sukker salt, pepper 1 pk maisennamel |
1 kg bacon 9 kg indrefilet 8 kg oksehaler (til kraft) |
Skrell jevnt store kokefaste poteter. Skjær av i begge ender slik at det blir fine stekeflater. (Det kan være langsidene eller kortsidene). Kok i ca 10 min. Hell av kokevannet. Smelt smør i ei høy stekepanne eller kjele, og sett potetene i.
Det er sånn gjestene skal se det dekkede spisebordet, om de går inn det riktige døra fra gangen.