Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Å fryse epler

Ikke alle er klar over at det går utmerket ann å fryse epler.

Jeg deler opp epler i skiver og fyller i passe store plastposer. Epleskivene brukes i eplekake og epledessert.

Det er enklest at epleskivene er frosne når de dyttes ned i kakerøra. Frosne epleskiver inneholder mer fuktighet så kaka blir enda saftigere enn med fersk frukt, men trenger derfor kanskje noen minutter lengre steketid.


Det går utrolig fort å dele opp eplene på denne måten. Da blir det pene skiver. Ca 10 middels store epler gir ca 4 l epleskiver som jeg bruker i en langpanne med eplekake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar