Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kjøttpudding

Her i huset kom kjøttpudding på julebordemenyen da ungene var små.

Jeg kjøper ferdig medisterfarse og beregner ca 2 kg farse til en 2 l brødform. Jeg kler forma med aluminiumsfolie som jeg smører godt med olje eller smeltet maragrin. Da er det lettere å få kjøttpuddingen ut av forma. På toppen legger jeg 100 g finhakket bacon. Presses litt ned i farsen. Stekes ved 160 grader i ca 1 time. Jeg setter inn steketermometer på 70 grader.
Løft kjøttpuddingen ut av forma, men la det kjøle litt av før folien tas av. Skjær i passe tykke skiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar