2 dl melis
Vaniljeis:
3 hele egg eller 7 eggeplommer
1,5 dl sukker
4 dl fløte
3 ss vaniljesukker (fra Apoteket)
1 stort jordbær til hver
1 rute sjokolade til hver
Bytt gjerne ut jordbær med bringebær. Bringebærsausen må moses gjennom en melsikt for å få ut alle steinene.
Jeg brukte utenlandske jordbær, og gleder meg til de norske kommer. De er søtere så det kan hende at melismengden bør reduseres.
Kjør jordbær og melis til en jevn saus i matmølle. Hell sausen over i et målebeger.
Kle en kakeform på 22 cm i diameter med plastfolie. Min plastfolie var ikke bred nok, men det gikk helt greit å skjøte. Klem godt sammen.
Hell halvparten av sausen i forma og sett i fryseren. helst natta over.
Pisk kremen med sukker og vaniljesukker. Jeg brukte vaniljesukker fra apoteket for å få vaniljekorn i isen. Dette vaniljesukkeret er mindre søtt en det vanlige.
Alle oppskrifter jeg fant på vaniljeis oppga kun eggeplommer. Jeg synes det er irriterende med alle eggehvittene, så jeg brukte hele egg. Det ble en utrolig god is både på konsistens og smak. Pisk eggedosis, og pisk krem. Det er lettest å blande litt og litt av eggedosisen i kremen. Siste mulighet til å smake er nå, og eventuelt røre inn litt mer sukker.
Ta forma ut av fryseren og hell i isblandingen og glatt toppen så jevn som mulig.
Når vaniljeisen er frossen, minst 1 time, men helst til dagen etter, helles resten av bærsausen på. Frys på nytt.
Iskaka kan lages noen dager før bruk.
Den må tas ut av fryseren ca 15 min før bruk for å kunne skjæres opp.
Det er enklest å dele kaka i 4 først og så i 4.
Snitt skiver i jordbær og vri de litt. (kan gjøres klar i god tid og settes i kjøleskap).
Bruk enten frosne eller friske bringebær om det er bringebær i sorbeten, og pynt med basilikumblad.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar