Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Marinerte rosiner

Her er det foreløpig ingen bilder, men dette må lages igjen.

6-8 p

250 g rosiner
ca 2 dl appelsinjuice
1/2 ts balsamicoedikk


Ha rosiner og appelsinjuice (nok til at det dekker rosinene).
Kok opp og la det trekke 10 minutter.
Bland godt inn balsamico.
La kjelen så på benken til dagen etter.
Varm forsiktig opp. Rosinene trenger ikke være helt varme ved servering, men ikke kalde. 

Anrett med ca 1 ss på hver tallerken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar