Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Jordskokkpure

Jordskokkpure smaker godt til det meste. Denne gangen til svin indrefilet

50 g renset jordskokk per person
matfløte til koking
kremfløte til pureen



 




Vask jordskokken godt. Skrell jordskokken med potetskreller og liten kniv. Pass på at alle jordrester fjernes. Legges i kaldt vann. Skjær i skiver og kok i matfløte til mør – ca 30 min. Kan bruke 50/50 vann og fløte også.
Mos jordskokken i matmølle eller med stavmikser. 

Helles i kjele og varmes opp. Tilsett kremfløte til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar