Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Cevreterte

 6 stk

1 butterdeigsplate
3 skiver spekeskinke og 3 skiver fenalår
ca 120 g chevre eller Snøfrisk
1 liten rød løk
litt salat
litt flytende honning.




ta fram butterdeig slik at den tiner.
Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Skjær osten i 5 mm tynne skiver.
Skjær kjøttet i tynne strimler.

Kjevle 1 butterdeigsplate til drøyt 16 x21 cm og renskjær kantene litt. Del i 2 stiper på langs og 3 striper på tvers

Legg på ost, kjøtt og løk.

Denne kan lages ferdig i god tid og settes i stekeovnen når gjestene setter seg tilbords.

midt i ovnen ved 200 grader i ca 10 min, eller til de er gyldne.



Anrettes på litt salat på tallerken. Ringle over med flytende honning. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar