Denne gangen er kaka uten egg og uten melkeproteien.
5 dl sukker
5 dl rismelk
10 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
Denne porsjonen lages 2 ganger.
Lag smørkremene, en porsjon i hvert slag.
300 g melkefri Melange
15 dl melis
4 ts vaniljesukker
8 ss vann
15 dl melis
4 ts vaniljesukker
8 ss vann
I den ene porsjonen tilsettes 3 ts bringebærpulver, og i den andre porsjonen tilsettes 20 dråper vaniljeessens.
Det er lurt å ha/låne 3 like store kakeformer.
Sett stekeovnen på 180 grader. Legg bakepapir på bunnen av kakeforma og sett på ringen (det er en fordel at papiret stikker ut, da er det lettere å ta det av etter steking.)
Pisk romtemperert melange og sukker til smørkrem.
Sikt og rør inn 1 dl hvetemel og tilsett rismelk litt og litt. For å få så glatt røre som mulig bruk gjerne stavmikser 1 minutt.
Sikt inn resten av hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør godt sammen.
Når den første kaka er ferdig stekt lag en ny porsjon, og tilsett de siste tre fargene.
Lage smørkremene.
Bringebærpulver lages av frysetørket bringebær (kjøpes i helsekost) som knuses til støv i matmølle. Sikt vekk frø og grove biter.
Beregne 1/3 av bringebærkremen og 2/3 av vaniljekremen til trekk, resten brukes mellom lagene.
Legg på smørkremen i tynne lag og sett i kjøleskap mellom lagene. Glatt overflaten med en varm kniv.
Pynt kaka.
Pynt kaka.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar