1 utbenet rådyrlår
pepper
2 ts knuste enebær
1 ts rosmarin
1 ts pepper
Gni inn krydder
Brun låret i stekepanne i smør. Jeg bruker Blå melange pga melkeintoleranse
Skjær opp 2 gulrøtter, 2 persillerot, 1 purre og 2 løk og legg i i en langpanne
Legg låret over.
Kok ut stekepanna med 2 dl vann og hell det i langpanna.
Sett langpanna i stekeovnen på 90 grader. Stikk inn steketermometer og still det på 68 grader.
Tilsett med vann under steking slik at det ikke blir tørt.
Når steken er ferdig: gni inn 1 ts salt og pakk den inn i aluminiumsfolie.
Hell grønnsaker og kraft i en kjele. Kok langpanna ut med mer vann for å få med all smak.
Kok kraften i ca 30 min. Sil av grønnsakene.
Jevne kraften med hvetemel eller maisennamel.
Kjøttet blir mørere når det får ligge å hvile på benken, og det holder ganske lenge på varmen. Hvis jeg vil varme det opp legger jeg hele steken med aluminiumfolie inn i ovnen på 200 grader. Bruk gjerne steketermometer for å følge med.
Jeg serverte rådyrlår med kokte poteter og ovnsbake grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar