Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Fårefilet


De store matbutikkene har innimellom både indrefilet og ytrefilet av lam. I grillsesongen er det enklere å få tak i marinert fårefilet. Tilberedningmåten er den samme.

Beregne 200 g kjøtt/person om det kun er en rett. Til en hovedrett i en 5-6 retters meny er det nok med 90-100 g kjøtt/person. 

Tørk av all fuktighet. Jeg tørker av noe av marinaden også.

Ha på pepper på fileten som ikke er marinert.

Jeg foretrekker å bruke smør eller margarin når jeg steker kjøtt.

  

Store porsjoner legges på rist over langpanne. (Legg litt folie i langpanna, da slipper man rengjøring av den.) 1-2 fileter steker jeg i en ildfast form.

Stekes ved 90 grader til kjernetemperatur 60 grader.  Bruk steketermometer. Det tar ganske lang tid hvis ovnen er full.
Etter steking pakkes filetene i folie og skal hvile fram til servering. Kjøttet blir faktisk mørere når det får hvile lenge.

Strø på litt salt på umarinerte fileter før innpakking.

Kan varmes ved 200 grader i ca 15-20 min, eller på grill. Bruk gjerne steketermometer for å følge med på kkjernetemperaturen.Skjær skiver på skrå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar