De store matbutikkene har innimellom både indrefilet og ytrefilet av lam. I grillsesongen er det enklere å få tak i marinert fårefilet. Tilberedningmåten er den samme.
Beregne 200 g kjøtt/person om det kun er en rett. Til en hovedrett i en 5-6 retters meny er det nok med 90-100 g kjøtt/person.
Tørk av all fuktighet. Jeg tørker av noe av marinaden også.
Ha på pepper på fileten som ikke er marinert.
Jeg foretrekker å bruke smør eller margarin når jeg steker kjøtt.
Store porsjoner legges på rist over langpanne. (Legg litt folie i langpanna, da slipper man rengjøring av den.) 1-2 fileter steker jeg i en ildfast form.
Stekes ved 90 grader til kjernetemperatur 60 grader. Bruk steketermometer. Det tar ganske lang tid hvis ovnen er full.
Etter steking pakkes filetene i folie og skal hvile fram til servering. Kjøttet blir faktisk mørere når det får hvile lenge.
Strø på litt salt på umarinerte fileter før innpakking.
Kan varmes ved 200 grader i ca 15-20 min, eller på grill. Bruk gjerne steketermometer for å følge med på kkjernetemperaturen.
Skjær skiver på skrå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar