Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Fyrstekake i langpanne

450 g margarin
300 g sukker
8 eggeplommer
4 ss melk
4 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
600 g hvetemel
fyll:
8 eggehvitter
400 g melis
10 dl malte mandler
2,5 ts vaniljesukker


Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk myk margarin og sukker hvitt.Rør inn eggeplommene


Tilsett melk.


Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Elt godt.Legg 3/4 av deigen i langpanne 35x45 cm. Dypp hendene i litt hvetemel og trykk deigen ut i forma. Det skal være et ganske tynt lag. 

Elt mer hvetemel inn i resten av deigen og legg den i fryseren i ca 15 minPisk eggehvitter stive og pisk inn i melis. Rør i de malte mandlene. 

Hell mandelmassen på kakebunnen.Kjevle den iskalde deigen ut og skjær strimler.  Legg strimlene på mandelmassen. Pensle med litt egg.

Steke på nederste rille i 35 min.Avkjøl hele langpanna på kakerist. Løsne langs kanten før kake trekkes ut av forma


Skjær i biter og legg på fat.

Kan fryses.


2 kommentarer:

  1. God kake, lett å lage. Men jeg kjevler ikke strimlene. Deigen er såpass løs, at jeg tar den i en engangs sprøytepose, klipper passe hull og sprøyter på.

    SvarSlett
  2. - og jeg ruller strimler, og klemmer de flate.

    SvarSlett