Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Timianpoteter
1 kg poteter
3-5 ss nøytral olje
2 ts tørket timian
1 ts suppebuljongpulver
Legg bakepapir i bunnen av forma. Da brenner ikke potetene seg fast.
Skjær potetene i båter eller skiver, og legg dem i forma.
Hell på olje (jeg bruker rapsolje) og strø på timian* og buljongpulver (det finnes typer uten hvetemel/hvetestivelse). Bland godt.
Stek ved 200 grader i ca 1 time
Jeg bruker Timianpoteter som en potetvariant til vanlig middag og på buffeter. Mengden per/person vil dermed variere mellom 100 - 250 g/person avhengig av det andre tilbehøret.
* Jeg synes at fersk timian blir svidd under steking og foretrekker derfor tørket timian.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar