14 p
BRINGEBÆRSORBET
500 g bringebær
2.5 dl vann
1,5 dl sukker
SJOKOLADEKREM
150 g sjokolade (mest melkesjokolade, og litt mørk sjokolade
2 ss likør
1 vaniljestang
3 eggplommer
4,5 dl kremfløte
6 ss sukker
PYNT:
1/2 pose Smach-sjokolade
Kok opp vann og sukker, rør til sukkeret smelter. Ha i bringebær (kan godt være frosne), rør godt rundt,
Hell alt i matmølle og bland.
Hell blandingen i en melsikt som ligger på en bolle og press gjennom slik at nesten bare bringebærsteinene ligger igjen i melsikten.
Hell bringebærsausen i en plstboks og sett i frys.
Sjokoladekrem
Smelt sjokoladen i en kjele på svak varme sammen med 2 ss likør og frøene fra vaniljestangen Ikke rør før all sjokoladen har smeltet.
Sett en stor sprøytetipp i en krempose og fyll sjokoladekremen i. Knyt i toppen og legges på en tallerken i kjøleskap.
Hakk Smach-sjololeden og ha en boks. Settes i kjøleskapet.
Sprøyt sjokoladekremen i en sirkel på tallerken. Dryss på sjokoladebiter. Form en kule av blingebæresorbeten med en skje og legg på sjokoladekremen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar