Jeg serverer rødløkskompott som tilbehør til stekte fileter. Rødløkskompott er søtlig og vil derfor erstatte tyttebærsyltetøy eller annet søtt tilbehør.
På koldtbordet passer rødløkskompott godt til skinkestek.
Beregne 1/2 løk per person. Del løken i 2 og skjær skiver.
Legg den over i en vid kjele eller stekepanne. Ikke kok for stor porsjon om gangen. Det er lurt å bruke ei stekepanne. Da koker saften fortere inn og løken blir karamellisert.
Hell på med en god rød saft nesten til det dekker.
La det småkoke uten lokk til all saften er kokt inn og løken mør.
Smak evt til med litt mer sukker.
Serveres varm til varm mat. Bør være lunken på koldtbordet
Hell på med en god rød saft nesten til det dekker.
La det småkoke uten lokk til all saften er kokt inn og løken mør.
Smak evt til med litt mer sukker.
Serveres varm til varm mat. Bør være lunken på koldtbordet
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar