Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Rødløkskompott



Jeg serverer rødløkskompott som tilbehør til stekte fileter. Rødløkskompott er søtlig og vil derfor erstatte tyttebærsyltetøy eller annet søtt tilbehør.

På koldtbordet passer rødløkskompott godt til skinkestek.

Beregne 1/2 løk per person.

Del løken i 2 og skjær skiver.
Legg den over i en vid kjele eller stekepanne. Ikke kok for stor porsjon om gangen. Det er lurt å bruke ei stekepanne. Da koker saften fortere inn og løken blir karamellisert. 
Hell på med en god rød saft nesten til det dekker.

La det småkoke uten lokk til all saften er kokt inn og løken mør.
Smak evt til med litt mer sukker.





Serveres varm til varm mat. Bør være lunken på koldtbordet




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar