Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kyllinggryte Flyvende Jacob


Nok til 4 personer
4 porsjoner nykokt ris* 
1 egg
4 kyllingfileter
280 gr bacon
2 bananer
3 dl fløte
1 ts karry
1,5 dl sweet chili saus
Salt / pepper
Peanøtter
    Kok risen
     og bland deretter inn et pisket egg. Dette fordeles i en smurt ildfast form.   Skjær kyllingen i biter som steikes. Ikke stek for lenge.


    Skjær bacon i biter som steikes

Fordel kylling og bacon over risen.

Skjær bananer i skiver som legges oppå kylling og bacon.

Pisk fløten litt og bland den med krydderet og chilisausen. Helles over formen.


Strø salte peanøtter over. (Jeg serverte disse ved siden av. Det var flere små barn som skulle spise, og en av gjestene var allergisk. Det det må man tenke på.

Sett formen midt i ovnen på 200 grader i 18-20 minutter.

Serveres med en grøntsalat og en skål med mango. Det er godt med loff og smør til.
* I oppskriften jeg fikk sto det 2 pk Boil-in-bag til 4 personer. 1 pk boil-in-bag veier 120 g, så det ville bli 240 g. Vi var mange tilbords og jeg beregnet 50 g ris/person. Det holdt akkurat, og det var en del barn. Så 60 g ris/person er nok riktig mengde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar