Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kamskjell med baconsaus





4 porsjoner

8 kamskjell
litt smør til steking
100 g bacon
2 dl ferskpresset appelsin-juice
2 ss soyasaus
50 g usaltet smør

2 håndfuller ruccolasalat



salt og pepper





Brun 50 gram smør i en kasserolle. Smøret skal bli gyllenbrunt og få en nøtteaktig aroma.
Hell appelsinjuicen i en liten kjele og la det koke inn til nesten sirupskonsistens.

    

Sil det smelta smøret gjennom en melsikt. Bland smøret, appelsinjuice og soyasaus. Så langt kan sausen lages ferdig i god tid.

  

Skjær bacon i små biter og fres den i en liten panne.


Varm opp sausen rett før servering. Pisk den godt med stavmikser. da vil den få en mer kremaktig konsistens.

Ha i stekt bacon. Hold sausen varm, men ikke la den koke.







La kamskjellene renne av seg på litt kjøkken papir.

Ha på salt og pepper.

Stek kamskjellene raskt i smør over sterk varme, 1 minutt på hver side er nok.



Legg litt ruccola på tallerken.
Legg kamskjellene på salaten og fordel bacon og saus over.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar