Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kamskjell med baconsaus


4 porsjoner

8 kamskjell
litt smør til steking
100 g bacon
2 dl ferskpresset appelsin-juice
2 ss soyasaus
50 g smør

2 håndfuller ruccolasalat

olivenolje
litt presset sitron
salt og pepper

Brun 50 gram smør i en kasserolle. Smøret skal bli gyllenbrunt og få en nøtteaktig aroma. Skjær bacon i små biter og fres den i en liten panne.
Hell appelsinjuicen i en liten kjele og la det koke inn til nesten sirupskonsistens. Ha i soyasausen, det brunede smøret og stekt bacon. Hold sausen varm, men ikke la den koke.

Stek kamskjellene raskt i smør over sterk varme, 1 minutt på hver side er nok.
Krydre med salt og pepper.

Legg litt ruccola på tallerken. Spray salaten lett med sitronblandet olje.
Legg kamskjellene på salaten og hell sausen over.


På bildet bare pyntet med litt timian - helt supert det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar