Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Eplesorbet

5 dl hjemmelaget eplemos
3 sitroner
4-5 dl vann
1 vaniljestang
myntebladerPress sitronene. Bland saften i eplemosen og ha i vann.
Splitt vaniljestangen. Skrap ut frøene, og ha både frø og stang i eplemosen.
Gi alt et raskt oppkok.


  

Hell blandingen i en plastboks og sett i fryseren ca 6-7 timer.
Ha blandingen tine i 15 -20 minutten og ha 1/4 over i matmølle. Kjør blandingen til "krem" og hell i en ny pastboks. Fortsett med resten. Sette boksen i frys.
Dette ble nesten 2 liter sorbet og er nok til 18 porsjoner.

Må tas ut av frys 15-20 min før servering. Jeg bruker er spiseskje til å ta ut/forme sorbeten med. Legges i glass med stett. Pynt med mynte.

Dette er ikke en dessertsorbet! Skal den brukes til dessert må det tilsettes mer sukker, kanskje 2 dl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar