3 sitroner
4-5 dl vann
1 vaniljestang
mynteblader
Press sitronene. Bland saften i eplemosen og ha i vann.
Splitt vaniljestangen. Skrap ut frøene, og ha både frø og stang i eplemosen.
Gi alt et raskt oppkok.Hell blandingen i en plastboks og sett i fryseren ca 6-7 timer.
Ha blandingen tine i 15 -20 minutten og ha 1/4 over i matmølle. Kjør blandingen til "krem" og hell i en ny pastboks. Fortsett med resten. Sette boksen i frys.
Dette ble nesten 2 liter sorbet og er nok til 18 porsjoner.
Må tas ut av frys 15-20 min før servering. Jeg bruker er spiseskje til å ta ut/forme sorbeten med. Legges i glass med stett. Pynt med mynte.
Dette er ikke en dessertsorbet! Skal den brukes til dessert må det tilsettes mer sukker, kanskje 2 dl.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar