Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Poteter bakte

3-5 poteter/person
rapsolje (ca 3 ss til porsjonen på bildet)
krydder etter eget ønske. Jeg bruker Maggi suppebuljong, ca 1 ss til porsjonen på bildet.




Legg potetene på bakepapir på et stekebrett.

Ringle over olje og strø på buljongpulver.
Rulle potetene rundt slik at det blir olje og krydder helt rundt.

Settes i varm stekeovn, 200 grader og stek i ca 40 min til potetene er møre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar