Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Pastasalat med mozzarella

500 g cherrytomater
3 avocado
250 g mozzarella
500 g pasta

litt frisk basilikum til pynt

Balsamikodressing:
6 ss god olje
2 ss balsamicoeddik
salt, pepper


Basilikumkrem:
1 pose pinjekjerner
1 potte basilikum
olje
salt og pepper


Skjær cherrytomatene i skiver, mozzarella i små terninger og avocado i små biter. 













Bland oljedressingen og smak til med salt og pepper.

Ha basilikum, pinjekjerner og olje i en foodprosessor og kjør til en grov masse. Tilsett evnt mer olje. 









Kok pasta i saltet vann, vanligvis 15 min. Hell av vannet og skyll av pastaen med kaldt vann.
Bland pasta, ost og grønnsaker.
Hell over balsamicodressingen og bland godt.


  

Fordel  basilikumkremen og bland godt.

Hell pastasalaten over i serveringsbolle. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar