Nok til 4-5 personer
600 g kyllingfilet
1 stor gul løk
1 hvitløk uten fedd
1 stor gul løk
1 hvitløk uten fedd
2 ss ingefær
1 rød chili
3 ts karri
1 dl kyllingbuljong
2,5 dl kokosmelk
3 store gulrøtter
1 pk sukkererter
1 boks røde linser
litt salt
Serveres med kokt ris.
Sett på risen til koking.
Skjær kyllingfilet i strimler.
Finhakk løk.
Del chili i to langsetter, fjerne frø med ei teskje og finhakk.
Skrell fersk ingefær, del i tynne skiver, tynne stimler og del i små biter.
Press hvitløk.
Skrell gulrøtter, del hver gulrot i 4 biter, skjære tynne skiver langsetter og skjær i strimler på tvers.
Del sukkerter i små biter.
Stek kyllingstrimlene på relativt høy varme kun de får litt farge på utsiden. Ha de over i en gryte.
Skjær kyllingfilet i strimler.
Finhakk løk.
Del chili i to langsetter, fjerne frø med ei teskje og finhakk.
Skrell fersk ingefær, del i tynne skiver, tynne stimler og del i små biter.
Press hvitløk.
Skrell gulrøtter, del hver gulrot i 4 biter, skjære tynne skiver langsetter og skjær i strimler på tvers.
Del sukkerter i små biter.
Stek kyllingstrimlene på relativt høy varme kun de får litt farge på utsiden. Ha de over i en gryte.
Reduser varmen på stekepanna og ha i løk. La den surre på middels varme til den er mør. Løken skal ikke steke slik at den blir brun.
Ha i hvitløk, chili og ingefær og bland det godt med løken.
Ha i karri og la der frese et par minutter i panna sammen med resten.
Hell løkblandingen i gryta med fyllingen.
Ha i kokosmelk og kyllingbuljong/-fond
Ha i gulrøtter og sukkererter og la det trekke på svak varme i 5-10 minutter.
Hell linsene i en melsikt og skyll de godt under rennende vann. Ha de i gryta.
Smak til med litt salt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar