Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Asiatisk kyllinggryte


Nok til 4-5 personer

600 g kyllingfilet
1 stor gul løk
1 hvitløk uten fedd
2 ss ingefær
1 rød chili
3 ts karri
1 dl kyllingbuljong
2,5 dl kokosmelk
3 store gulrøtter
1 pk sukkererter
1 boks røde linser
litt salt

Serveres med kokt ris.
Sett på risen til koking.
Skjær kyllingfilet i strimler.
Finhakk løk.
Del chili i to langsetter, fjerne frø med ei teskje og finhakk.
Skrell fersk ingefær, del i tynne skiver, tynne stimler og del i små biter.
Press hvitløk.
Skrell gulrøtter, del hver gulrot i 4 biter, skjære tynne skiver langsetter og skjær i strimler på tvers.
Del sukkerter i små biter.




Stek kyllingstrimlene på relativt høy varme kun de får litt farge på utsiden. Ha de over i en gryte. 
Reduser varmen på stekepanna og ha i løk. La den surre på middels varme til den er mør. Løken skal ikke steke slik at den blir brun. 
Ha i hvitløk, chili og ingefær og bland det godt med løken.

   

Ha i karri og la der frese et par minutter i panna sammen med resten. 
Hell løkblandingen i gryta med fyllingen.
Ha i kokosmelk og kyllingbuljong/-fond

  

Ha i gulrøtter og sukkererter og la det trekke på svak varme i 5-10 minutter.
Hell linsene i en melsikt og skyll de godt under rennende vann. Ha de i gryta.
Smak til med litt salt. 

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar