Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Foccacia

Jeg hadde bare spist Foccacia kjøpt i innvandrerbutikk da jeg bakte selv for første gang. Jeg visste at vanlig hvetemel ikke ville gi den rette smaken så jeg kjøpe Foccaciablanding. Men jeg ble skuffet. Jeg synes at resultatet ble tungt og for salt. Porsjonen var også for liten for en vanlig stekeplate.

Løsningen jeg fant er enkel:


6 dl vann
3 ss olje

1 pk ferdig Foccaciablanding = ca 8 dl
(fordi mengden i disse posene varierer så må man måle opp og bruke ekstra hvetemel for å få riktig melmengde)
4 dl hvetemel
1 pk gjær





Jeg lager gjærdeig slik det er beskrevet her.
Jeg lar deigen heve godt opp. Slår den ned i bollen, ta den på bakebordet og kjevle slik at den passer på et stekebrett. Ha godt med olje på stekebrettet. Dette gjør at den ferdige baksten blir så saftig. Etterheves i 1 time. Pensle på olje og strø med Malvonsalt. Kan også bruke finhakket soltørka tomater. Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca 30 min. Avkjøles på rist, men spises gjerne lunken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar