Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kremet brokkolisalat

Det var mange oppskrifter på brokkolisalat å velge mellom da jeg søkte på internett. Jeg valgte denne fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Jeg valgte peanøtter istedenfor pinjekjerner og jeg finhakket rødløken.

1 brokkoli
1/2 rødløk
1 dl rosiner
1 dl peanøtter


Saus:
3 dl creme fraïche
1 ts sukker
1/4 ts salt
1 ss friskpresset sitronsaus

Del brokkolien i buketter, som deles ytterligere med kniv som bildene viser. 

 

Skrell stilken og skjær den i små terninger.
Finhakk rødløken
Ha brokkoli og løk over i en arbeidsbolle sammen med rosiner.
Finhakk peanøttene. Disse kan blandes i salaten hvis man er sikker på at ingen har nøtteallergi, ellers i en skål ved siden av.

Bland ingrediensene til sausen, og vend den forsiktig inn i salaten. Jeg laget ferdig både salaten og sausen dagen før den skulle spises, og blandet sammen like før måltidet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar