15 dl melis
4 ts vaniljesukker
8 ss vann
Pynt kaka.
Det er sånn gjestene skal se det dekkede spisebordet, om de går inn det riktige døra fra gangen.
Bruk 1 dl creme fraîche/person.
Varm creme fraîche sakte opp.
Tilsett konsenrert kyllingfond, ca 1 ss la det så vidt koke opp. Smaken av kylling blir tydelig når sausen
Ha i litt vann for å få riktig konsistens, og smak til med salt og pepper, og evnt mer kyllingfond.
Vanlig buljongpulver (høne) kan også brukes. Tilsettes direkte i creme friache. Det løser seg opp ved oppvarning,
Her er det foreløpig ingen bilder, men dette må lages igjen.
6-8 p
250 g rosinerKjevle 1 butterdeigsplate til drøyt 16 x21 cm og renskjær kantene litt. Del i 2 stiper på langs og 3 striper på tvers
Legg på ost, kjøtt og løk.Denne gangen feiret vi mammas 85 årsdag.
Selv om det var ei hel uke før advent brukte jeg lilla både i duk, lys og blomster. I år var det St.Paulia, og alle barn og barnebarn fikk med seg både blomst og potte hjem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
innkjøp matvarer steke karbonader |
|
koke kraft, lage saus bake kake lage syltet rødløk |
|
heise flagg kutte grønnsaker dele poteter varme saus varme karbonader steke poteter kl 14.00 koke grønnsaker |
6 kg karbonadedeig 4 kg kjøttdeig 3 kg oksehaler |
|
4 bokser tomater 2 p tørket timian potetmel glutenf buljongpulver |
6 blomkål 4 kg gulrøtter 3 rødløk 20 gule løk 10 kg poteter Til kraft: 3 løk sellerirot gulrøtter |
15 St. Paulia 15 hvite blpotter |
5 l rød saft 6 l eplemost |