Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Potetlomper glutenfri

11-12 stk

500 g poteter
1/2 ts salt
1,5 dl lyst glutenfritt mel










Kok potetene helt møre og la de bli kalde. 
Mos potetene feks med gaffel og gni de deretter gjennom en melsikt. 
Elt inn mel og salt

Del deigen i 8.

Bruk en melsikt til å strø et tynt lag potetmel på benken og oppå emnene. Ikke legg press på kjevlet, men rull det jevnt over emnet i alle retninger. 
Bruk en myk kniv til å løsne emner fra benken jevnlig. 

  
Stikk ut lomper med et kjelelokk ca 15 cm i diameter. Avskjæret eltes sammen og kjevles på nytt.
Stek i tørr stekepanne på middels varme. 
   
Til de er gjennomstekt og har pen gylden farge på begge sider
 


    Legg potetlompene på et rent kjøkkenhåndkle        på en kakerist.

Legges i plastpose og fryses når de er kalde. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar