Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Stekt løk


Å steke en løk som tilbehør til middag gjør jeg ofte, men denne gangen skulle jeg steke en stor mengde så jeg leste meg opp. Testporsjonen ble brent, derfor fortsatte jeg med svak varme, veldig svak varme og det fungerte. 

3 løk
litt melkefri melange
(kan bruke smør og olje)
1 ss sukker
litt vann


Skjær løk i nesten 1 cm bred skiver. 
Smelt margarin/smør i stekepanne.
Ha i løken. Løk må brunes i små porsjonen.  Dette er 3 store løk, og maksimalt det er plass til i ei stor (28 cm) stekepanne.
Plata sto på 1 hele tiden.Vend løken forsiktig innimellom. 
Etter 15 min så løken ut som på høyre bildet.
 
Etter enda 1 time begynner løken å få farge, til tross for at plata sto på 1. (Bildet til venstre)
Strø på sukker.
Vend fortsatt på løken veldig forsiktig. 
Etter nye 30 min ha på litt vann for å løsne smaksstoffer i bunnen av stekepanna. La det koke nesten inn. 

 

Oppsummering:
  • Ikke for mye løk i panna
  • Skjær tykke skiver
  • Veldig svak varme
  • Bruk lang tid


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar