Å steke en løk som tilbehør til middag gjør jeg ofte, men denne gangen skulle jeg steke en stor mengde så jeg leste meg opp. Testporsjonen ble brent, derfor fortsatte jeg med svak varme, veldig svak varme og det fungerte.
3 løk
litt melkefri melange
(kan bruke smør og olje)
1 ss sukker
litt vann
Skjær løk i nesten 1 cm bred skiver.
Smelt margarin/smør i stekepanne.
Ha i løken. Løk må brunes i små porsjonen. Dette er 3 store løk, og maksimalt det er plass til i ei stor (28 cm) stekepanne.
Plata sto på 1 hele tiden.Vend løken forsiktig innimellom.
Etter 15 min så løken ut som på høyre bildet.
Etter enda 1 time begynner løken å få farge, til tross for at plata sto på 1. (Bildet til venstre)
Strø på sukker.
Vend fortsatt på løken veldig forsiktig.
Etter nye 30 min ha på litt vann for å løsne smaksstoffer i bunnen av stekepanna. La det koke nesten inn.
Oppsummering:
- Ikke for mye løk i panna
- Skjær tykke skiver
- Veldig svak varme
- Bruk lang tid
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar