Jeg byttet ut kakao i røren med hakket sjokolade, og resultatet ble helt fantastisk. Det smakte ikke glutenfritt!
400 g sukker
300 g melkefri margarin
346 g glutenfritt mel=1 pose Toro fin kakemiks
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 dl rismelk
100 g gluten og melkefri sjokolade
Pisk eggedosis, smelt margarin og finhakk sjokolade.
Sett stekeovnen på 170 grader.
Bland i sjokolade og hell røra i en langpanne med bakepapir. (pensle gjerne papiret med litt smeltet margarin, da løsner det lettere.)
Stekes midt i ovnen i ca 35 - 40 min.
Lag kremene mens kaka blir helt kald
7,5 dl melis 2 ts kakao 2 ts vaniljesukker 4 ss vann eller kaffe 2. Sikt i det tørre i en bolle. 3. Tilsett vann eller kaffe, og rør sammen. Bruk gjerne mikser. Kremen skal være helt glatt. |
Ble vaniljekremen i en tynt lag over hele kaka. Bruk linjal del kaka i små serveringsstykker. Her er bitene 4x4 cm, men du kunne vært litt mindre. Det er viktig å bruke en skarp kniv, og det må skylles ofte under varmt vann og tørkes godt. Da blir snittet penest.
Ha sjokoladekremen i kremsprøyte med en passende spiss. Pynt hver kakebit. Sett hele stekebrettet i kjøleskapet. Kaken smaker best kald.
Hvis kaka skal transporteres er skoboks fra Europris smart oppbevaring. Selv om de ikke er beregnet for mat, så er det ikke noen problem å fryse kake i de en kort periode.
Husk at det er vel behagelig for de som skal sette opp et helt kakebord at kakene er delt i passe store biter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar