Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Vaniljekake

Jeg var på leting etter en oppskrift på glutenfri langpannekake og satset på at Norsk Cøliakiforenings nettside var det rette stedet å lete.

Jeg byttet ut kakao i røren med hakket sjokolade, og resultatet ble helt fantastisk. Det smakte ikke glutenfritt!


6 egg
400 g sukker
300 g melkefri margarin
346 g glutenfritt mel=1 pose Toro fin kakemiks
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 dl rismelk
100 g gluten og melkefri sjokolade







Pisk eggedosis, smelt margarin og finhakk sjokolade.
Sett stekeovnen på 170 grader.


Sikt i melet, ha i margarin og melk og la maskinen gå på lav hastighet så kort tid som mulig.
Bland i sjokolade og hell røra i en langpanne med bakepapir. (pensle gjerne papiret med litt smeltet margarin, da løsner det lettere.)
Stekes midt i ovnen i ca 35 - 40 min.

 

Lag kremene mens kaka blir helt kald
 Vaniljekrem

200 g melkefri Melange
2 ts vaniljesukker
350 g melis


1. Legg margarin i en dyp tallerken og sett det i mikroovnen i ca 20 sek. 
2. Pisk margarin og melis til luftig smørkrem. 
3.Pisk inn vaniljesukker .

 Sjokoladekrem
150 g melkefri Melange
7,5 dl melis
2 ts kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss vann eller kaffe

1. Smelt og avkjøl margarin
2. Sikt i det tørre i en bolle.
3. Tilsett vann eller kaffe, og rør sammen. Bruk gjerne mikser. Kremen skal være helt glatt.

Ble vaniljekremen i en tynt lag over hele kaka. Bruk linjal del kaka i små serveringsstykker. Her er bitene 4x4 cm, men du kunne vært litt mindre. Det er viktig å bruke en skarp kniv, og det må skylles ofte under varmt vann og tørkes godt. Da blir snittet penest. 
Ha sjokoladekremen i kremsprøyte med en passende spiss. Pynt hver kakebit. Sett hele stekebrettet i kjøleskapet. Kaken smaker best kald. 





















Hvis kaka skal transporteres er skoboks fra Europris smart oppbevaring. Selv om de ikke er beregnet for mat, så er det ikke noen problem å fryse kake i de en kort periode.

Husk at det er vel behagelig for de som skal sette opp et helt kakebord at kakene er delt i passe store biter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar