Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Ribbe med honning glaze


Jeg ble tipset om en veldig god saus til spareribs hos leila, og jeg var helt enig i at kjøttet ble veldig godt. Men - det er et forferdelig styr å spise spareribs. Jeg har derfor valgt å bruke denne sausen eller glazen til vanlig ribbe. Og det kan virkelig anbefales.

3 løk
1/2 hvitløk
15 pepperkorn
1/2 dl salt
5 kg tynnribbe

Glaze:
2 dl lyst muscovadosukker
2 dl japansk soya
2 dl flytende honning
2 dl ketchup
2 biter fersk ingefær
1 hel hvitløk


Velg tynnribbe med brede striper med kjøtt. Det må likevel være en del fett, det gjør kjøttet saftig. Skjær ribben i avlange biter, ca 1 kg store. Skjær av svoren.










Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett hvitløk, løk, pepper og salt. Legg i store stykker med ribbe. La dette småkoke i 2 -4 timer, til kjøttet er helt mørt.

Mens kjøttet koker lages glacen.
Bland muscovadosukker, soya, honning og ketchup i en bolle.
Skrell og riv ingefær, og press hvitløk og rør det i glazen. Sett i kjøleskapet.





Ta kjøttet forsiktig opp av vannet og la det bli helt avkjølt før det skjæres i serveringsstykker. Det er lettest å skjære opp og det blir penest skiver hvis ribba kokes dagen før den skal brukes.

  


Sett ovnen på 200 grader.
Legg bitene i en langpanne og pensle med glazen, eller dypp de i.

    


Stek i ca 30-40 minutter. Hell over resten av glazen.
Serveres gjerne varme. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar