Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Formkaker

4 egg
5 dl sukker
250 g margarin
2 dl melk
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver

1 p= 2 former à 1,5 liter, dobbel p= 3 former à 2 l

Sett stekeovnen på 175o 
Pisk eggedosis.
Mens eggedosisen piskes lages smakstilsettingen klar.



Smelt margarin,
Klipp en strimmel av bakepapir og legg i bunnen av kakeformene. Pensle med litt smeltet margarin.
Hell melk i margarinen og kok opp. Helles i eggedosisen under omrøring.
Bruk måleskje til bakepulver. Det er mer nøyaktig enn en vanlig teskje.

Sikt i hvetemel og bakepulver. Og rør godt sammen. Røra tåler relativt godt at hvetemel røres inn.
  


Ha i smakstilsetningen.
Her lager jeg marmorkake og kakao må også siktes.










SITRONKAKER


Skall og saft av 1 sitron





Krydderkaker
2 ts nellik
2 ts kanel
2 ts ingefær







Nøttekaker
50 g grovakket kokesjokolade
50 g grovkhakket nøtter
Banankaker
1/2 ts muskat
2 store godt modne bananer

Mos bananene med gaffel eller i matmølle. Rør mosen i helt tilslutt.

Stek kakene 4-5 min lengre enn angitt lengre ned.












Marmorkaker
ha halvparten av røra i formene
1 ss kakao
1 ss sukker
1 ss melk
tilsettes i den andre halvparten. helles i forma.





Hell røra i formene
Stekes nederst i ovnen i ca 45 minutter. Sett gjerne formene på en stekeplate. Den vil samle opp kakerøre om formene renne over. 

Stikk en pølsepinne ned i kaka. Hvis pinnen en tørr så er kaka ferdig. Hvis ikke må kaka steke 5-10 min mer.






Legg kakeformene på rist for avkjøling.

Løsne forsiktig langs kantene etter ca 30 min, og hvelv kakene ut på rist.





På grunn av papirstrimmelen er kakene enkle å få ut av formene.

Kakene kan selvsagt fryses og tiner ganske fort på kjøkkenbenken.

Disse tre kakene er dobbelt porsjon.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar