250 g margarin
2 dl melk
6 dl hvetemel
Sett stekeovnen på 175o
Pisk eggedosis.
Mens eggedosisen piskes lages smakstilsettingen klar.
Smelt margarin,
Klipp en strimmel av bakepapir og legg i bunnen av kakeformene. Pensle med litt smeltet margarin.
Hell melk i margarinen og kok opp. Helles i eggedosisen under omrøring.
Bruk måleskje til bakepulver. Det er mer nøyaktig enn en vanlig teskje.
Sikt i hvetemel og bakepulver. Og rør godt sammen. Røra tåler relativt godt at hvetemel røres inn.
Krydderkaker
2 ts nellik
2 ts kanel
2 ts kanel
2 ts ingefær
Nøttekaker
50 g grovakket kokesjokolade
50 g grovkhakket nøtter
1/2 ts muskat
2 store godt modne bananer
Mos bananene med gaffel eller i matmølle. Rør mosen i helt tilslutt.
Stek kakene 4-5 min lengre enn angitt lengre ned.
Mos bananene med gaffel eller i matmølle. Rør mosen i helt tilslutt.
Stek kakene 4-5 min lengre enn angitt lengre ned.
Marmorkaker
ha halvparten av røra i formene
1 ss kakao
1 ss sukker
1 ss melk
tilsettes i den andre halvparten. helles i forma.
Hell røra i formene
Stekes nederst i ovnen i ca 45 minutter. Sett gjerne formene på en stekeplate. Den vil samle opp kakerøre om formene renne over.
Stikk en pølsepinne ned i kaka. Hvis pinnen en tørr så er kaka ferdig. Hvis ikke må kaka steke 5-10 min mer.
Legg kakeformene på rist for avkjøling.
Løsne forsiktig langs kantene etter ca 30 min, og hvelv kakene ut på rist.
På grunn av papirstrimmelen er kakene enkle å få ut av formene.
Kakene kan selvsagt fryses og tiner ganske fort på kjøkkenbenken.
Disse tre kakene er dobbelt porsjon.
Stikk en pølsepinne ned i kaka. Hvis pinnen en tørr så er kaka ferdig. Hvis ikke må kaka steke 5-10 min mer.
Legg kakeformene på rist for avkjøling.
Løsne forsiktig langs kantene etter ca 30 min, og hvelv kakene ut på rist.
På grunn av papirstrimmelen er kakene enkle å få ut av formene.
Kakene kan selvsagt fryses og tiner ganske fort på kjøkkenbenken.
Disse tre kakene er dobbelt porsjon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar