Dronning Maud fromasj het egentlig Haugesund-dessert før dronning Maud besøkte byen i 1906.
Den kan legges opp i dessertbolle eller i porsjonsskåler.
6 porsjoner
100 gram mørk sjokolade 70%,
3 eggeplommer
4 ss sukker
1/2 vaniljestang
3 plater gelatin
3 ss vann
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
4 ss sukker
1/2 vaniljestang
3 plater gelatin
3 ss vann
3 dl kremfløte
3 ss portvin
Ha vann i en kjele og legg i den splitta vaniljestangen i. Kok opp.
Klem vannet ut av gelatinplatene, fjern vaniljestang og løs gelatinen opp i vannet.
Rør portvin inn i gelatinblandingen.
Rør gelatinblandingen inn i eggedosisen, og vend inn pisket krem.
Sett fromasjen kjølig til den stivner.
Splitt den halve vaniljestangen på langs og ta ut alle frøene.
Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til eggedosis.
Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til eggedosis.
Visp fløten til myk krem.
Ha vann i en kjele og legg i den splitta vaniljestangen i. Kok opp.
Klem vannet ut av gelatinplatene, fjern vaniljestang og løs gelatinen opp i vannet.
Rør portvin inn i gelatinblandingen.
Rør gelatinblandingen inn i eggedosisen, og vend inn pisket krem.
Sett fromasjen kjølig til den stivner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar